La democràcia demà
De forma individual, escriu en un full 12 propostes de millora que facin referència a
un o més àmbits on s’exerceixi la democràcia. Per exemple: a casa es podria
crear un horari de tasques domèstiques per tal de que tots els membres participin
de la mateixa manera.
En acabat, poseu-vos per parelles i comenteu les vostres propostes. De les 12 de cada un n'haureu d'acordar 10 conjuntament (podeu repetir algunes de les que ja tenieu o modificar-les si hi esteu d'acord).
Repetiu aquest mateix pas però formant un
grup de 4 per tal d’obtenir 8 propostes conjuntament. I així successivament:
amb un grup de 5 heu de formular 6 propostes, amb el grup de 6 membres
n’heu d’aconseguir 4 i per últim amb grups d’entre 7 i 8 alumnes proposeu-ne un total de 2.
Després d’haver creat aquestes diferents
formacions, els alumnes us heu de posar en rotllana juntament amb el mestre per
iniciar un debat. Primerament, cada gran grup que ha quedat explicarà les seves propostes de millora i seguidament i entre tots hauran de determinar-ne algunes en les què tots hi estiguin d'acord -no té importància el nombre que siguin sinó que a través del debat es puguin arribar a posar d'acord-.
El mestre els animarà a què aquestes propostes es duguin a terme. Els alumnes es repartiran en grups i cada un tindrà una proposta amb la què actuar. En el cas de què tinguin a veure amb l'escola la feina será de tots ja que per la millora d'aquesta cada membre és imprescindible. D'altra banda, si les propostes s'escauen a altres àmbits com la casa o el centre esportiu, els nens hauran de convèncer a qui calgui mitjantçant la parla perquè es pugui aplicar la proposta.
Un cop hagin acabat aquesta pràctica per grups, l'hauran d'exposar davant la resta dels companys: hauran de dir com ha progressat, quines opinions o posicions s'han creat al respecte i finalment si els resultats obtinguts han estat positius.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada