dissabte, 20 de desembre del 2014

Sobre el dossier i les activitats

"Una vinyeta de Rodera sobre la participació."

El bloc ha anat agafant forma i amb ell el dossier informatiu i les activitats dirigides als alumnes. No ha estat fàcil trobar el què ja que ens hem trobat davant d'un tema molt ampli i interessant, i que s'ha de tractar amb pinces per tal de ser objectius i coherents amb la informació que proporcionem.
Després d'una pluja d'idees intensa, vam decidir quins continguts inclouríem al dossier, i més endavant vam fer les activitats en relació amb la informació que proporcionàvem al dossier. Van aparèixer varies propostes per a les activitats, de les quals només 5 van sortir a la llum després d'eliminar les altres, o bé perquè no s'adaptaven als objectius que ens havíem marcat, o bé perquè senzillament no ens podíem quedar amb totes.
Tot i així, fent referència a les activitats i mirant en perspectiva, ens hem adonat que la majoria d'elles són molt reflexives i crítiques, i ens sorgeix el dubte de si realment han estat la millor opció per a treballar una pregunta tan complexa com la que plantegem. Hem partit de la premisa que la millor manera d'ensenyar democràcia és fent democràcia, així que dur a terme activitats reflexives on els alumnes participen i parlen entre ells era fonamental per a nosaltres.

2 comentaris:

  1. Bon dia, som els companys del bloc d’evolució d’una ciutat, concretament de l’evolució de la cuitat de Girona, i tot seguit prosseguirem a l’avaluació del vostre bloc. Abans de tot, esperem que no us molesti si fem alguna crítica, ja que les encararem totes a que siguin sempre constructives.

    Primer, referent el títol i al seu format hem de dir-vos que el títol està ben problematitzat, la pregunta incita a saber-ne una mica més i és molt visual. El format és molt correcte i elaborat, i referent a les imatges, estan ben connectades amb el tema.

    El diari del bloc ens sembla bé, tot i que opinem (és una opinió personal que no forma part de la rúbrica) que el diari podria tenir un seguiment més diari, és a dir, un petit resum del que heu decidit o parlat cada vegada que us heu reunit.

    Pel que fa les activitats, creiem que són adients al tema, estan ben pensades per treballar amb els alumnes d’una manera democràtica, que és el vostre tema. Les activitats tenen un procés adequat; parteixen de les idees prèvies dels alumnes, es poden aplicar al seu món físic i els fa reflexionar. Tot i això creiem que es podia haver elaborat alguna activitat que els alumnes poguessin veure des de més a prop el tema tractat (alguna excursió o alguna representació).
    Tot i això, ens semblen unes activitats que poden despertar l’interès de l’alumnat vers aquest temàtica. L’enfocament didàctic que li heu donat fa que el tema no sigui gens feixuc. A més, són activitats en les quals els alumnes adquireixen unes habilitats, uns valors i unes competències per enfrontar-se al món i a l’actualitat. En conclusió, la nostra valoració envers les activitats és positiva.

    Referent al dossier informatiu, segueix un fil conductor, parla sobre què és la democràcia, segueix per la seva evolució, parla de la democràcia avui en dia, parla del tema relacionat amb l’entorn proper i sobre aspectes econòmics i socials. El dossier té un format molt ben elaborat, amb unes imatges adequades que fan de suport visual als temes que es tracten. A més a més, hi podem trobar les fonts d’on s’ha extret tota la informació per si es vol fer una consulta i ampliar coneixements. També hem de destacar que el dossier ha sigut creat a partir d’un programa innovador i pràctic, com és l’ISSU.

    Amb tot això, concloem l’avaluació d’aquest bloc dient que és una bona eina pels alumnes, per desenvolupar coneixements, entendre el món i poder aplicar aquests coneixements per solucionar les problemàtiques que puguin sorgir al llarg de la vida. Aquesta afirmació és un dels ítems de la nostra rúbrica de coavaluació als companys que us valora el bloc com a bon recurs didàctic. Felicitats companys!!

    ResponElimina
  2. Hola una altra vegada companys!! Com que hem de posar una nota numèrica, basant-nos en la rúbrica creada, la nota és de 8,5. Felicitats de nou!!!

    ResponElimina